MONARCH 3000 STABILIZED

Делекомер MONARCH 3000 STABILIZED
С MONARCH 3000 STABILIZED точното измерване на разстоянието е напълно гарантирано.

Благодарение на системата за намаляване на вибрациите STABILIZED на Nikon определянето на целта с този лазерен далекомер е по-лесно отвсякога. Вибрациите на изображението във визьора, причинени от движението на ръката, намаляват приблизително на 1/5 или по-малко 2*. Когато изображението е по-стабилно, измерването става по-бързо, а това прави уредът идеален за лов на по-далечни разстояния или при по-малки цели. HYPER READ показва резултатите мигновено, за да не губите време при подготовка на изстрела.

Системата за превключване на приоритета на целите ви позволява да измервате най-близкото или най-отдалеченото разстояние до застъпващ се обект, а висококачественият монокуляр с 6-кратно увеличение е обвит в ергономичен, водоустойчив корпус със защита от замъгляване.
Технически характеристики и основни функции
Диапазон на измерване (действително разстояние) (м) 1*: 7,5-2740
Показване на разстоянието (стъпка), (м): Действително разстояние, (м): на всеки 0,1 м
Точност (действително разстояние) -1*, (м): ±0,5 м (до 700 м), ±1 м (над 700 м, до 1000 м), ±1,50 м (над 1000 м)
Далекомер – Увеличение, (x): 6
Далекомер – Ефективен диаметър на обектива, (мм): 21
Далекомер – Реално зрително поле, (°): 7,5
Далекомер – Изходящ лъч, (мм): 3,5
Далекомер – Очно разстояние, (мм): 18
Параметри (Д х В х Ш), (мм): 96 x 74 x 42
Тегло (без батерия), (г): 180
Захранващ източник: 1 литиева батерия CR2 (DC 3V), автоматично изключване на захранването (след прибл. 8 сек липса на активност)
Класификация на лазерните далекомери: IEC60825-1: Лазерен продукт от клас 1М, FDA/21 CFR част 1040.10: Лазерен продукт от клас І
Електромагнитна съвместимост: FCC част 15 подраздел B клас B, Директива на ЕС за ЕМС, VCCI клас B, CU TR 020, ICES-003
Опазване на околната среда: RoHS, WEEE


1. Референтна стойност. Съгласно условията за измерване на Nikon.
2. Съгласно условията за измерване на Nikon.
В зависимост от формата на целта, характера и естеството на повърхността и/или метеорологичните условия е възможно спецификациите на тези продукти да не могат да бъдат постигнати.

Цена:1049 лв.

ТЕХНОЛОГИЯ STABILIZED (НАМАЛЯВАНЕ НА ВИБРАЦИИТЕ)
Системата за стабилизиране STABILIZED на Nikon намалява вибрацията във визьора, причинена от движението на ръката ¹, и осигурява отлична видимост за по-лесно прицелване, като в същото време излъченият от лазера лъч е с подобрена линейност. По-бързото и по-лесно насочване на лазера в целта подобрява значително измерването до малки обекти на далечно разстояние. Цялостната концепция на Nikon за намаляване на вибрациите и ефективното измерване ви осигуряват предимство в момент, в който всяка секунда е важна, и увереност за постигане на впечатляващи резултати.
HYPER READ ГАРАНТИРА МОМЕНТАЛНО ИЗМЕРВАНЕ
Винаги получавате бърз и точен резултат от измерването. Оригиналният алгоритъм за обработване на данни HYPER READ на Nikon показва измереното разстояние с бърза и стабилна реакция, независимо колко далеч сте от целта. Това ви позволява да се съсредоточите изцяло върху стрелбата си в моменти, когато всяка секунда е важна.
ID ТЕХНОЛОГИЯ
ID (Incline/Decline – наклон нагоре/надолу) технологията на Nikon компенсира наклона на терена нагоре и надолу, като показва най-точното разстояние за фокусиране – хоризонталното разстояние.
СИСТЕМА ЗА ПРЕВКЛЮЧВАНЕ НА ПРИОРИТЕТА НА ЦЕЛИТЕ
Оставете на системата за превключване на приоритета на целите да се погрижи за обектите, които се наслагват, за да сте винаги напълно сигурни в точното определяне на целта и разстоянието. Режимът „Приоритет на първа цел“ показва разстоянието до най-близкия обект — изключително удобно при наличие на обекти, намиращи се пред застъпващ се фон. Режимът „Приоритет на отдалечена цел“ показва разстоянието до най-отдалечения обект, което го прави много полезен в гористи местности.
УДОБЕН ЗА РАЗЧИТАНЕ ДИСПЛЕЙ, РЕГУЛИРУЕМА ЯРКОСТ
Новият OLED червен вътрешен дисплей на MONARCH 3000 STABILIZED ви осигурява ясно разчитане на измерените резелутати дори при слаба осветеност. Тази ясна видимост на дисплея е допълнена от функцията за автоматично регулиране на яркостта според степента на осветеност на средата. Каквито и да са условията на осветеност, измерването е бързо и ясно и ви помага да го направите на мига.
ГАРАНТИРАНА ВИСОКА ОПТИЧНА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ
Обективът разполага с многослойно покритие за по-ярък и по-ясен изглед. Това спомага за увеличаване на пропускливостта на светлината и за намаляване на отблясъците и фантомите, предизвикани от отражението на светлината. Можете да разчитате на тази висока производителност дори и в най-предизвикателните условия.
ЕРГОНОМИЧНА И УДОБНА КОНСТРУКЦИЯ
Корпусът на MONARCH 3000 STABILIZED е компактен и лек, което го прави идеален за лов. Освен че осигурява отлична оптична производителност, лазерният далекомер впечатлява с ергономичен дизайн на корпуса за лесна и безпроблемна работа. С водоустойчивите си характеристики и широк температурен толеранс от -10° C до +50°C, MONARCH 3000 STABILIZED е готов да посрещне всички предизвикателства, които му поднася животът на открито.